2016. március 16., szerda

Tortilla chips olvasztott sajttal, capri bogyóval és salsával




A kedvenc mexikói éttermünkben kapható egyik előétel ihlette ezt az ételt. Hasonló hozzá, némi változtatástól eltekintve, én jalapeno paprika helyett capri bogyót tettem bele, tejföl helyett natúr joghurtot használtam, nem tettem bele sonkát sem és biztosan hiányzik még a fűszerek közül is pár, de nagyon jó lett, éppen egy esti filmezéshez, borozáshoz való kis csipegetni való...

Hozzávalók:

  • Tortilla chips
  • Natúr joghurt/tejföl
  • Pár nagyszemű magos capri bogyó
  • Paradicsomszósz (az enyém saját, házi készítésű volt fokhagymáva és zöldfűszerekkel)
  • Valamilyen ömlesztett sajt én kecskesajtot használtam
  • mozzarella sajt
  • Chili és bors


Elkészítés:

Egy tűzálló tálba szórjuk a tortilla chipset majd rászórjuk a reszelt sajtot és a kis kockákra vágott mozzarellát picit elkeverjük majd rászórjuk a karikára vágott kapri bogyót és 250 fokra előmelegített sütőben hagyjuk ráolvadni a sajtot. A paradicsomszószt felforraljuk, hagyjuk kicsit sűrűsödni és chilivel, borssal ízesítjük, ha eredetlieg fűszer nélküli akkor olajon megfuttatunk pár gerezd fokhagymát és egy fél vöröshagymát és erre öntjük rá a paradicsomszószt,  zöld fűszerekkel (petrezselyem, bazsalikom, oregano, kakukkfű, rozmaring) ízesíthetjük. Ha ráolvadt a sajt, akkor pár kanál salsával meglocsoljuk, egy kevés tejfölt vagy natúr joghurtot is löttyinthetünk rá és már készen is van, forrón tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése