2015. október 3., szombat

Őszi crumble




Akinek gyereke van annál biztosan mindig akad maradék gyümölcs. Megmaradt szemek a lecsipkedett szőlőfürtön, uzsonnára, tízóraira megkezdett almák, körték, banánok. Én ezeket sajnálom kidobni, elrakom a hűtőbe, majd adott alkalommal összeaprítom és francia bundáskenyéren, zabkásán végzik gyümölcsöntetként vagy crumble-t készítek belőlük. 

Hozzávalók:

  • 3-4 körte
  • 2 alma
  • Egy kis fürt szőlő
  • Néhány szem ringló, szilva, esetleg füge
A tésztához:
  • 150 g liszt
  • 75 g vaj
  • 50 g barna kristálycukor (ilyenkor a legjobb, ha van otthon házi vaníliás kristálycukrunk, egy befőttesüvegbe belerakjuk a kimagozott vaníliarudakat és ráöntjük a kristálycukrot, 1-2 hónapig állni hagyjuk)
  • 4-5 evőkanál zabpehely
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, egy kivajazott porcelán piteformába terítjük, meghintjük fahéjjal és kardamommal, a tészta hozzávalóit kézzel összemorzsoljuk és rászórjuk a gyümölcs tetejére. 25-30 perc alatt megsütjük. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése