2015. február 17., kedd

Sóban sült cékla


A sóban sült cékla készítését egy főzőtanfolyamon tanultam. Nem nagy szám, de nem is feltétlenül attól lesz valami finom, ha bonyolult az elkészítése. Nagyon jó kecskesajt mellé, halhoz köretnek, sütőtökös rizottóra, apró kockákra vágva, vagy salátára. Esetleg csak magában, ahogy a lányom is eszi.

Hozzávalók:
Olíva olaj
Fejenként egy cékla


Vágunk egy nagyobb darab négyzet alakú alufóliát, akkorát, hogy a félbevágott céklát bele tudjuk csomagolni. A közepére vékony rétegben sót szórunk, erre rárakjuk a megmosott, fébevágott céklát, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk sóval. Becsomagoljuk és 1-1,5 órán keresztül 200 fokos sütőben megsütjük. Amikor már kellemes sült cékla illat terjeng a konyhában tűpróbát végzünk, ha puhára sült, akkor jó. Kivesszük a sütőből, kicsomagoljuk, megvárjuk, amíg meg tudjuk fogni kézzel és gumikesztyűben meghámozzuk. Karikára vagy kockákra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése