2013. október 17., csütörtök

Banános-fahéjas zabkása reggelire


A nyirkos, hideg ősz beálltával mindig kívánni kezdem a banánt és a diót, mindennap eszem belőlük valamilyen formában. A banános-fahéjas zabkása dióval egy igazi hűvös időkre való melengető reggeli,   jól esik a szürke, borongós napokon ilyen finomsággal ébredni...

Hozzávalók:
  • 50 gramm joghurt (3-4 evőkanál)
  • 60 gramm nagyszemű zabpehely
  • egy dl tej
  • egy banán
  • 5 szem dió
  • fahéj
  • méz


Elkészítés:

A tejben pár perc alatt puhára főzöm a  zabpelyhet, majd hozzákeverem a joghurtot ez krémesebbé teszi. Rászórom a karikára vágott banánt és meghintem egy kevés fahéjjal, ráhalmozom a diót, amit ha van időm meg is pirítok előtte, végül rácsurgatok egy kis mézet és kész is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése